Medewerker Luchtvracht

De Nederlandse Luchtvaartwet regelt onder andere de beveiliging van (export) luchtvracht vanaf Nederlandse luchthavens door de lucht. Alle medewerkers in de gesloten keten die in aanraking komen met luchtvracht zijn verplicht minimaal een security awareness bewustwordingstraining (medewerker luchtvracht) te volgen. Het certificaat medewerker luchtvracht dient ieder jaar verlengd te worden, dit is mogelijk middels E-learning. Verlopen certificaten kunnen niet worden verlengd.


Voor wie?

Medewerkers die betrokken zijn bij de behandeling van luchtvracht. Dit kunnen medewerkers zijn van bedrijven al of niet in de buurt van luchthavens, die luchtvracht vervoeren, aanleveren, in ontvangst nemen en opslaan.


Duur opleiding

1 dagdeel


Resultaat

Deelnemers zijn opgeleid volgens de vastgestelde exameneisen op het gebied van security awareness zoals deze door het Ministerie van Justitie zijn opgesteld en alleen door gecertificeerde opleidingsinstituten mogen worden uitgevoerd.


Inhoud

  • Achtergronden terrorisme
  • Herkenning van sabotagemogelijkheden
  • Belang van de ketenveiligheid
  • Rol van de Koninklijke Marechaussee en Justitie
  • Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden van de bij de beveiliging betrokken organisaties

Examen 

Na afloop wordt een toets afgenomen. Bij voldoende beoordeling ontvangen deelnemers een certificaat. Het certificaat heeft een geldigheidsduur van 1 jaar.


Groepsgrootte

Maximaal 16 deelnemers


Richtlijn vakbekwaamheid (code 95)

Deze opleiding telt niet mee voor de verplichte nascholing beroepschauffeursTijd:

1 dagdeel
Plaats:

Logistic Force/incompany
Prijs:

€ 59,- p.p. (behalen)

€ 25,- p.p. (Verlengen middels E-learning)
Subsidie:

Niet van toepassing